Ilse en Waylon trekken alles uit de kast

Ilse DeLange en Waylon hebben bij De Wereld Draait Door hun Songfestival Calm After The Storm voor het eerst voor het grote publiek gespeeld. Het mid-tempo nummer moet ons land op 6 mei door de eerste halve finale loodsen bij het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

Het countrynummer weet de gevoelige snaar te raken en zit er na één keer luisteren meteen goed in. Calm After The Storm is gekozen uit een hele reeks duetten die de twee hebben opgenomen. Volgens Ilse DeLange hebben ze uiteindelijk voor het meest sferische nummer gekozen.

Nederland moet op 6 mei in de eerste halve finale proberen een plaatsje in de grote finale te veroveren. In die halve finale moet ons land het onder meer opnemen tegen Zweden, België, Rusland en IJsland. Als het Ilse en Waylon lukt, mogen ze Calm After The Storm op 10 mei nog eens ten gehore brengen, in de grote finale. Voor die eindstrijd zijn gastland Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk al zeker van een plaatsje.

Als het aan Ilse ligt wordt alles uit de kast getrokken om Calm After The Storm prijzen te laten pakken. "We doen het niet voor de hobby hoor", zegt de Twentse stellig.

Paul de Leeuw noemt het nummer 'mooi' en 'onderscheidend', maar geeft Waylon en Ilse nog wel mee dat ze moeten werken aan hun samenspel. Volgens De Leeuw wordt er nog te weinig naar elkaar gelachen en voelt de samenwerking nog niet helemaal perfect.