Ilse en Waylon nog op twee bij bookmakers

Het Eurovisiesongfestival winnen lijkt voor Nederland binnen handbereik. Ook na de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival donderdagavond staan The Common Linnets volgens diverse wedkantoren vrijdag nog op de tweede plaats. De opvallende act van Oostenrijk - een travestiet met baard - steeg na zijn optreden donderdagavond naar de derde plek. Zweden staat nog altijd bovenaan. De finale is zaterdagavond.

The Common Linnets, het gelegenheidsduo van Ilse DeLange en Waylon, kwam dinsdag tijdens de eerste halve finale in actie. Voor die tijd bungelde hun liedje Calm After The Storm onderaan bij de wedkantoren. Maar door de vlekkeloze uitvoering en de mooi in beeld gebrachte act, schoot het nummer omhoog naar de tweede plek.

Bookmakers als Unibet zitten wat de top 3 betreft niet vaak naast de echte uitslag. Anouk stond vorig jaar op de achtste plek en in de uren voor de finale op de zevende positie bij Unibet. Met haar liedje Birds eindigde ze als negende.

Nederland was lang het lachertje van het Songfestival. Tot Anouk vorig jaar was het sinds de invoering van de halve finales in 2004, slechts één keer gelukt om de finale van het Europese liedjesfestijn te halen.