Ilse en Waylon hadden maandenlang ruzie

Terwijl het op het podium tijdens het Eurovisie Songfestival zo’n leuk stel leek, blijken Ilse DeLange en Waylon op dat moment al maandenlang knallende ruzie te hebben. Bijna over van alles.

Knallende kleedkamerdeuren, wrevel over managers, de keuze van kleding.  Ilse en Waylon hadden overal strijd over tijdens hun Common Linnets periode. “Ik heb een van de allermooiste optredens van mijn leven gegeven. En ik deed mijn countryhelden eer aan. Die hoed, die broek, zo liep ik er al als jochie bij. Ik ben er opportunistisch in gaan staan; het is ook míjn spotlight. Ik haal eruit in wat erin zit,” vertelt Waylon in het NRC Handelsblad. Ilse vond zijn outfit echter maar niets. En zo was er altijd wat, aldus Waylon.

“Maar als ik inga op alle details ben ik weer de gebeten hond. Mij heeft het dit geleerd: samenwerkingen zijn leuk. Met de nadruk op sámen. Ik wíl niet lastig zijn, maar ik wil inspraak. Niet zomaar meegaan in wat iedereen leuk vindt. Wat me steekt is dat alles nu wordt overgelaten aan speculatie. Laten we eens samen een interview geven. Benieuwd of ze dat aandurft.”