Ilse DeLange gaat Nederlandstalig zingen

Ilse DeLange is bezig met een Nederlandstalige muziektheaterproductie. Dat doet ze samen met producer JB Meijers. De Twentse zangeres schrijft hiermee voor het eerst in haar moedertaal. Dit gaat haar goed af. "Toen ze me hiervoor vroegen heb ik een beetje gebluft dat ik het heus wel kon, maar nu we bezig zijn gaat het gelukkig ook echt als een speer", vertelt DeLange.

Toch vindt ze het wel moeilijker dan liedjes schrijven in het Engels. "Maar als het af is, wil ik nog wel even dat er een Nederlandse taalkenner kritisch naar kijkt. Ik voel me er een stuk minder zeker over dan bij liedjes in het Engels", gaat Ilse verder.

In het begin had ze wel een beetje moeite met het idee dat ze Nederlandstalig ging schrijven. "Ik hou er niet van als iemand al lopend ineens iets als 'mijn hart blooeeeeedt' gaat zingen. Maar toen bleek dat het echte liedjes-liedjes mochten zijn, die ook gewoon op een popalbum zouden kunnen staan, wilde ik het graag proberen. Ik zou ze bijna zelf kunnen zingen. Maar dat ga ik niet doen, hoor."