Ilse DeLange en Waylon naar het Songfestival

Ilse DeLange en Waylon zullen ons land volgend jaar vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Denemarken.

Nadat dit jaar Anouk er voor zorgde dat Nederland voor het eerst sinds jaren weer eens in de finale van het jaarlijkse festival stond, moet dan nu een vervolg krijgen door Ilse en Waylon. De halve finale van de 59e editie zijn op 6 en 8 mei, en de finale op zaterdag 10 mei.

Het duo treedt samen op onder de naam The Common LinnetsIlse omschrijft de muziekstijl als countrypop. 'Het is mooi, het is veelzijdig', aldus DeLange. De twee hebben 'al meer dan een plaat klaar', maar hebben nog niet besloten welk nummer ze gaan zingen op het Eurovisie Songfestival.

Waylon en Ilse twijfelen nog tussen een up-tempo-nummer en een lied waarbij 'het hart wordt uitgestort'. Wel is zeker dat er geen nationale voorronde zal zijn. 'Met het team zelf bepalen we het nummer. We gaan een paar tracks laten horen aan het comité en we hopen dat iedereen hetzelfde liedje eruit pikt', zegt DeLange.

Lang gekoesterde droom

De deelname van Anouk vorig jaar heeft voor Ilse 'wel de deur opengezet'. DeLange vervolgt: ''Het kan dus wel. Je kan dicht bij jezelf blijven en toch een podium krijgen.' Voor Waylon is het altijd al een lang gekoesterde droom geweest. 'Stiekem is het toch een droom voor iedere artiest om voor 150 miljoen mensen op te treden.'

Ilse en Waylon maakten duidelijk dat ze absoluut voor de winst gaan. 'We gaan voor de nummer één', zegt DeLange. 'Winnen is belangrijker dan meedoen', vult Waylon aan.

De halve finales zijn op 6 en 8 mei en de finale is op 10 mei. Jan Smit en Cornald Maas zijn commentatoren van de 59e editie van het Songfestival.