Placeholder

Ilse DeLange door het dolle heen

Een nummer van The Common Linnets verschijnt volgende maand samen met muziek van onder anderen Johnny Cash, Bob Dylan en Neil Young op een verzamelalbum. De formatie van Ilse DeLange schreef het nummer At Christmas Time speciaal voor een kerstplaat, die op cd en vinyl uitkomt.

De plaat, An Americana Christmas, wordt in de Verenigde Staten op 14 oktober uitgebracht door New West Records. Ilse DeLange deelde een foto van de albumhoes via Facebook en liet weten dolblij te zijn. "Mag ik even een vreugdedansje doen? schreef ze bij de foto. "Daar staan we dan met The Common Linnets mooi tussen onze helden… Op 1 plaatje… Neil Young, The Band, Emmylou Harris…"

De platenmaatschappij beschrijft het album als een verzameling van "de iconen en hedendaagse sterren van het Americana-genre". The Common Linnets zijn de enige formatie op het album die geen prijs heeft van de Americana Music Association en ook geen Americana-hit in de Verenigde Staten heeft gescoord. De groep wordt omschreven als "één van de grootste Europese Americana-acts."