×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ilse DeLange aan de slag als muziekdocent

27.09.2018 -

Ilse DeLange gaat muziekles geven aan leerlingen van de basisschool. De zangeres neemt voor stichting Méér muziek in de klas, waar ze sinds 2016 ambassadeur van is, een aantal digitale muzieklessen op.


In de twee minuten durende lessen leren kinderen van haar hoe leuk en makkelijk het is om in de klas muziek te maken. Ilse krijgt bij het maken van de lessen hulp van onder anderen componist en muzikant J.B. Meijers, dj Pieter Gabriel en Willem van der Krabben, drummer van Jett Rebel. De 41-jarige zangeres behandelt een aantal muziekthema's, waaronder urban, wereldmuziek, musical en dance. De lessen zijn vanaf zaterdagavond twaalf weken lang te bekijken via Schooltv.

Méér muziek in de klas is een initiatief van onderwijsminister Jet Bussemaker. De stichting maakt zich hard voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.