Placeholder

Ikea denkt Kanye West beroemd te kunnen maken

Ikea zie wel wat in het aanbod van Kanye West om meubels te ontwerpen voor het woonwarenhuis. Op de Facebookpagina van Ikea Australië is geschetst waar de samenwerking tussen de rapper en modeontwerper en de van oorsprong Zweedse meubelgigant toe zou kunnen leiden.

In de stijl van de bekende Ikea handleidingen is een enorm breed bed 'Yeezy' afgebeeld, met de tekst: "He, Kanye, we zijn benieuwd naar wat jij zou creëren…we kunnen je beroemd maken!"

De ludieke reactie refereert aan de clip van het nummer Famous, waarin Kanye naakt in bed ligt met een hele rits beroemdheden aan beide zijden.

De rapper zei maandag in een radio-interview bij de BBC dat hij grootse ideeën heeft voor een inrichting voor studentenkamers. Kanye werd in maart al een keer gespot bij het hoofdkantoor van IKEA in het Zweedse Älmhult. Het bedrijf bevestigde destijds dat de rapper te gast was geweest, maar de reden van zijn bezoek bleef vaag. Een woordvoerder liet toen slechts weten dat de zaak wel vaker beroemdheden uitnodigt ter inspiratie.