2022 Met Gala At The Metropolitan Museum Of Art

‘Iconische Marilyn Monroe-jurk geruïneerd door Kim Kardashian’

Kim Kardashian zou toch niet zo netjes omgegaan zijn met de jurk van Marilyn Monroe, die ze dit jaar naar het Met Gala droeg. Een verzamelaar van Monroe-spullen plaatste dinsdag op sociale media een aantal foto’s waarop te zien is dat de jurk flink beschadigd is.

Op de foto’s van het iconische kledingstuk is te zien dat de stof aan de achterzijde op enkele plaatsten is uitgerekt en gescheurd en dat een aantal kristallen, waarmee de jurk is bedekt, aan losse draadjes hangt. Ook lijken er kristallen te ontbreken.

(Tekst gaat verder onder foto)

De crèmekleurige japon is wereldberoemd omdat Marilyn deze droeg toen ze in 1962 Happy Birthday zong voor de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Het stuk hangt normaal gesproken dan ook in een museum.

(Tekst gaat verder onder video)

Kim kreeg rits niet dicht

Dat Kim begin mei in de jurk van Marilyn verscheen op het gala viel direct al niet bij iedereen in goede aarde. Er werd al gevreesd dat het dragen ervan funest zou zijn voor de oude stof. Kim droeg de jurk met een witte stola om haar rug, omdat zij de rits niet dicht kon krijgen. Mogelijk heeft ze dat gezien de schade toch geprobeerd.

Ook kwam er kritiek op het feit dat Kim tijdens het gala openlijk vertelde dat ze in drie weken tijd maar liefst 8 kilo was afgevallen, om zo goed mogelijk in de jurk te passen. Critici noemden dat behalve ongezond ook een slecht voorbeeld voor jonge mensen.