Huwelijk Gwyneth al sinds 2009 een probleem

Gwyneth Paltrow en Chris Martin hadden al sinds 2009 huwelijksproblemen. "Het is eigenlijk al bijna vijf jaar over tussen hen. Het was geen verrassing", vertelt een bron.

De Britse krant The Sun heeft een aantal oorzaken voor de breuk op een rijtje gezet. Zo zouden de twee uit elkaar zijn gegroeid toen Gwyneth in 2009 een aanhanger van Kabbalah werd. "Chris was hier niet blij mee. Het voelde voor hem alsof hij de vrouw aan het kwijtraken was op wie hij juist zo verliefd was geworden", aldus een insider. Daarnaast zou hij ook moeite hebben gehad met de strenge eetgewoontes van zijn vrouw. Volgens de bron dachten de twee heel anders over de manier waarop ze hun leven in wilden vullen.
In 2012 zouden de twee al grotendeels hun eigen leven zijn gaan leiden. "Chris vond het steeds moeilijker worden om te voldoen aan haar levensstandaard. En Gwyneth was van mening dat ze niet genoeg aandacht van haar man kreeg", weet de ingewijde. In 2013 deed het stel een laatste reddingspoging door naar Los Angeles te verhuizen, maar dit bleek geen succes. "Chris vond het leven daar maar niks." Uiteindelijk resulteerde dit voor de Coldplay-zanger in veel tripjes naar Londen.
In februari zou Martin zijn vertrokken naar een eigen flat in Londen. "Chris deed alles om zijn relatie te redden, maar hij vond dat hij moest vertrekken uit hun huis." Volgens de bron zal het geen moeilijke scheiding worden. Zo zullen er geen problemen ontstaan over het verdelen van hun vermogen. "Ze zijn allebei volwassen en goed bedeeld. Het plan is dat ze alles door de helft zullen delen."
Ondanks hun scheiding zouden de twee deze week wel samen met hun kinderen zijn vertrokken naar de Bahama's. Volgens de bron hebben ze dat vooral voor hun twee kinderen gedaan. In de verklaring die Gwyneth en Chris uitgaven om hun scheiding bekend te maken, stelden ze dat ze een jaar lang hebben geprobeerd om hun huwelijk een tweede kans te geven.