Placeholder

Huub Stapel wordt Ruud Lubbers

Onder de titel Land Van Lubbers maakt de AVROTROS een vierdelige dramaserie over de politieke carrière van Ruud Lubbers van de jaren zeventig tot en met de jaren negentig. Huub Stapel speelt de hoofdrol. De Opnames beginnen deze week.

In de dramaserie blikt de nu 76-jarige staatsman terug op belangrijke politieke en maatschappelijke gebeurtenissen uit zijn verleden: de oliecrisis, economische hervormingen, demonstraties tegen kruisraketten en de geboorte van de euro. "Het is fascinerend me in te mogen leven in situaties die Ruud Lubbers zo meegemaakt zou kunnen hebben'', zegt Stapel.
Guy Clemens (De Troon, ’t Schaep Ahoy) speelt de jonge Lubbers. Karin Meerman (Dok 12) en Kristen Denkers (De Fractie) nemen de rollen van de oude en jonge Ria Lubbers op zich. Actrice Hannah van Lunteren speelt journaliste.
Land van Lubbers wordt geregisseerd door Peter de Baan (Majesteit) en is geschreven door Ger Beukenkamp (Majesteit). De AVROTROS maakt op een later moment bekend wanneer de serie wordt uitgezonden.