Huub Stapel was bijna invalide na blunder in ziekenhuis

Huub Stapel is zich onlangs rot geschrokken. Hij kon ineens niet meer op zijn benen staan en na een bezoek aan het ziekenhuis werd hij op een paar krukken weggestuurd. Een gigantische blunder van de artsen, want het scheelde maar een haar of de 62-jarige acteur had niet meer kunnen lopen.

'Ik liep op straat in Amsterdam en opeens had mijn bovenbeen niks meer met mijn onderbeen te maken. Er zat geen kracht meer in, waardoor ik er niet meer op kon staan', vertelt Huub aan Weekend. 'Ik viel en gilde het uit van de pijn. 

Huub was niet alleen, een vriend van hem was erbij. Die heeft een taxi gebeld om naar het ziekenhuis te gaan. Het medische team daar kon niets afwijkends zien op de foo. Huub werd met een verbandje en krukken naar huis gestuurd. 

Toch bleef de pijn aanhouden en de huisarts van de acteur wist wel waarom. 'Iedereen ziet toch dat dit een spierscheuring is?', heeft zijn huisarts gezegd. Een spier in het bovenbeen van Huub was afgescheurd. Hoe dat is gekomen weet hij nog steeds niet. 

Doordat het ziekenhuis dit niet heeft gezien, is Huub zeven dagen te laat geopereerd. 'Als ik nog iets later was gekomen, dan was ik invalide geworden', zegt hij hierover. 

Lees het hele interview met Huub Stapel in de nieuwe Weekend. Nu in de winkel!