×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Huub Stapel in de lappenmand door scheur in pees

8.02.2017 -

Huub Stapel heeft eind 2016 een pees in zijn bovenbeen afgescheurd. De acteur moet daardoor vier tot twaalf maanden revalideren. Zijn hoofdrol in de theatervoorstelling Pinkpop komt echter niet in gevaar, meldt Toneelgroep Maastricht woensdag. Stapel speelt in een rolstoel. Het script is daarvoor speciaal aangepast.


In eerste instantie werd gedacht dat Stapel in zes weken zou kunnen herstellen maar na nader onderzoek bleek dat de blessure ernstiger is dan gedacht. Toevalligerwijs speelde Stapel de laatste maanden de verlamde hoofdrolspeler in de theaterversie van Intouchables. De acteur is daardoor al gewend aan het bedienen van een rolstoel. 'Ik had niet kunnen bedenken dat op 23 december mijn quadricepspees af zou scheuren en ik echt in een rolstoel zou belanden', aldus Stapel.

Begin december werd bekend dat Stapel in Pinkpop een man die langzaam zijn geheugen kwijtraakt zou spelen. Henriëtte Tol speelt de rol van zijn jeugdliefde, die hem verhalen vertelt in de hoop zijn herinneringen en daarmee hun liefde, levend te houden.

De Limburgse band Rowwen Hèze schrijft nieuwe muziek en speelt live mee tijdens de voorstelling Pinkpop. De première is op 8 april in theater De Maaspoort in Venlo. Daarna volgt tot en met 24 juni een landelijke tournee die eindigt in de Stadsschouwburg Utrecht.