Placeholder

Hoogzwangere Lieke heeft zin in bevalling

De hoogzwangere Lieke van Lexmond heeft dinsdag alvast flink kunnen oefenen met voorlezen. De actrice en presentatrice, die zeer binnenkort moeder wordt, werkte dinsdag mee aan het vestigen van het Woezel & Pip-voorleesrecord. Ze las peuters en kleuters voor uit het boek Avonturen In De Tovertuin. Ze vertelde verder enorm uit te zien naar de bevalling.

Lieke is over een paar dagen uitgerekend. Ze is er helemaal klaar voor. "Ik heb er onwijs veel zin in. Iedere keer als ik wat voel of denk te voelen, is het ook wel spannend. Je weet natuurlijk niet wat je kan verwachten qua bevalling en hoe dat is. Maar alles staat klaar, al een tijdje."

Het wordt het eerste kindje voor Van Lexmond en haar vriend, de vastgoedhandelaar Bas van Veggel. De 32-jarige blondine begint een beetje ongeduldig te worden, laat ze weten. "Je hebt ook gewoon zin om hem in zijn ogen te kijken: oh, jij zat in mijn buik!"

In totaal werden 55.000 kinderen tussen de twee en zes jaar 15 minuten voorgelezen uit de speciale editie van het Woezel & Pip-boek. Het voorleesrecord werd gehouden in de tiende Week van de Alfabetisering, met als doel aandacht te vragen voor het belang van dagelijks voorlezen. Dit zou de taalontwikkeling stimuleren en laaggeletterdheid voorkomen.

Naast Lieke van Lexmond lazen onder anderen Dinand Woesthoff, Gerda Havertong en Renate Verbaan voor.