×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoger beroep drugszaak Frank Masmeijer uitgesteld

7.06.2018 -

Bij het hof van beroep in Antwerp zou donderdag het hoger beroep in de grote drugszaak beginnen waarin voormalig tv-presentator Frank Masmeijer een vermeende rol speelt. Deze is echte uitgesteld en wordt verplaatst naar later dit jaar.


Frank Masmeijer kreeg vorig jaar acht jaar celstraf en een boete van 48.000 euro opgelegd voor betrokkenheid bij de invoer van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Tegen hem was zeven jaar gevangenisstraf geëist. De voormalig NCRV-televisiester heeft zijn aandeel altijd ontkend en ging daarom in hoger beroep.De zaak telt in totaal nog 32 verdachten.

Het hof in Antwerpen wil op 16 november met de zaak beginnen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren tegen de verdachten. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.

Masmeijer was donderdag niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij is op vrije voeten maar riskeert arrestatie als hij in België is.