Hoe verloor Erica Terpstra 40 kilo?

Jarenlang was haar overgewicht een onderwerp waarover ze niet wilde praten. Maar nu Erica Terpstra veertig kilo is afgevallen, heeft ze zelfs een boek geschreven over haar strijd tegen het overgewicht. Erica viel af door te sporten, praten met een psycholoog en... radijsjes!

Erica Terpstra heeft veertig jaar geen enkel probleem gehad met hetfeit dat ze veel te zwaar was. Sterker nog: het werd een beetje haarhandelsmerk. Maar toen ze vorig jaar, vlak voor de Olympische Spelen,door haar knie ging en voorgoed in een rolstoel dreigde te belanden,besloot ze het roer om te gooien. “Ik dacht: ’Nu is het genoeg!’. Deknop ging ineens om.”, vertelt ze.

Erica Terpstra huurde een personal trainer in om haar te helpen met hetsporten. Daarnaast nam ze een psycholoog in de arm om haar gewoontes teveranderen. Het belangrijkste bleef het strenge dieet waar ze zich opzette. “Minder eten en héél veel sporten. Daar komt het op neer. Vooraldat bewegen doet het.”

Een groot dieetgeheim is er niet. Of het moeten de radijsjes zijn. “Ikeet drie keer per dag. Ik snoep niet meer. Alleen tussendoor eet ik watfruit. Ik probeer regelmatig te eten. Ik ben erg druk en moet vaak naarrecepties. Onregelmatig leven en eten is ook slecht. Dus zorg ik dat ikdan wat radijsjes bij me heb. Voor geval van nood.”

Bestel hier haar boek, Help, Ik Val Af!