Hind voelde zich speelbal van Idols

Zangeres Hind voelde zich een speelbal van de makers van Idols. Dit vertelt de zangeres in de documentaire U kunt nog stemmen die de NTR op zaterdag 4 oktober uitzendt.

'We werden allemaal speelballen van het programma, omdat niemand nog wist hoe groot het succes van het programma zou zijn', blikt Hind terug op haar deelname aan het eerste seizoen van Idols in 2003. Voor het eerst komen de finalisten van weleer als groep weer bijeen: Jim, Jamai, Dewi, Hind, Marieke, Yuli, Zosja, Joel, Bas en David.

Niet eerder hebben de tien als groep teruggekeken op deze roerige periode in hun leven. 'Toen we in Ahoy stonden, snapte ik wel waarom er artiesten zijn die volledig flippen', vertelt Joel in de documentaire over de verslavende werking van roem. De eerste lichting Idols-kandidaten vertellen ook over de macht van de media en geven volgens de NTR antwoord op de vraag: wat doe je als de aandacht wegvalt?

Zonder publiek zingen de idolen van weleer een zelfgekozen nummer, wat blijkens een aankondiging van de NTR meer bij ze losmaakt dan ze hadden verwacht.