×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Heupoperatie voor Paul Verhoeven

Heupoperatie voor Paul Verhoeven
11.01.2019 -

Paul Verhoeven heeft recent een heupoperatie ondergaan en revalideert momenteel in Los Angeles. Als gevolg van deze ingreep is de release van zijn nieuwe film, het historische drama Benedetta, een jaar uitgesteld.


De opnames van het epos over een lesbische non in de middeleeuwen zijn afgerond. Maar de post-productie kan door de operatie pas in juni worden hervat, vertelt Paul's assistent Mita de Groot aan de Volkskrant. De bedoeling was dat Benedetta in mei 2019 in première ging op het festival van Cannes; dat wordt nu een jaar later.

Verhoeven vierde in juli zijn tachtigste verjaardag. Zijn nieuwe film vertelt over de lesbische non Benedetta Carlini, die in de renaissance leefde in een klooster in Italië. Benedetta is de tweede samenwerking van Verhoeven met de Franse productiemaatschappij SBS Productions, met wie hij eerder de veelgeprezen thriller Elle maakte. De film werd onder meer geselecteerd voor de competitie van het festival van Cannes en won twee Golden Globes.

Schrijver Gerard Soeteman heeft zich gedistantieerd van de film. De 82-jarige Soeteman is heel ongelukkig met de nadruk die de regisseur legt op het seksuele in plaats van het politieke aspect van het waargebeurde verhaal. Daarom heeft hij zijn naam van de aftiteling laten verwijderen. Het tweetal werkt al een halve eeuw samen; Verhoeven en Soeteman waren samen verantwoordelijk voor klassiekers als Floris, Turks Fruit, Soldaat Van Oranje, Spetters, De Vierde Man en Zwartboek.