Het werd Waylon allemaal teveel

Waylon heeft een paar weken geleden de hulp ingeschakeld van een therapeut. De gebeurtenissen van de afgelopen tijd werden de zanger even te veel. "Ik ben met iemand gaan praten. Die heeft me advies gegeven. Gedachtes om me aan op te trekken als het weer zwart wordt. Heel fijn."

Het is niet de eerste keer dat Waylon last heeft van een dip. Maar de laatste keer, zo'n zes weken geleden, was het vrij heftig, vertelt hij in AD Magazine. "Even te veel vragen waar ik op dat moment niet uit kwam. Toen ging voor mij de wereld even op slot. Het had te maken met het afgelopen halfjaar, waarin zoveel is veranderd."

Waylon besloot kort na zijn succes met Ilse DeLange, met wie hij tweede werd op het Eurovisie Songfestival, te breken met de band en voor zijn solocarrière te gaan. ''Het is goed zo", zegt hij daar over. "No hard feelings. Het is prachtig geweest, het hele avontuur." Tijdens de gesprekken met zijn therapeut ontdekte Waylon dat hij een gevoelig mens is, in een wereld 'vol heftige, zware indrukken'. "Die indrukken komen bij mij veel heftiger binnen dan bij een ander. Dat zit nu eenmaal in mijn dna. Als ik een relatie heb, wil ik die volledig voelen. Maar als het uitgaat, laat ik die pijn ultiem toe. Zo kan ik extreme pieken beleven, maar ook extreem laag gaan."