Het stille verdriet van Peter Koelewijn

Een paar maanden geleden overleed Mieke, de vrouw van Peter Koelewijn heel plotseling. ’Ze mankeerde helemaal niets, maar raakte ineens in een coma. Vijf dagen later overleed ze,’ legt de zanger uit.

Verder wil Peter daar liever niets over zeggen, uit respect voor zijn vrouw. ’Mieke bleef haar hele leven lang op de achtergrond en was wars van publiciteit. Dat was wel eens ongezellig, maar ik heb daar nooit een punt van gemaakt,’ zo vertelt hij.
De zanger was maar liefst 46 jaar met Mieke getrouwd. ’In al die jaren heb ik eigenlijk nooit over haar gesproken in interviews. Dat stelde ze absoluut niet op prijs. Ze zei altijd: De showbiz, dat is jouw zaak en daar wil ik buiten blijven. En dat heb ik uiteraard altijd gerespecteerd. Mijn kinderen en ik hebben haar overlijden gelukkig stil weten te houden.
Inmiddels is het echter allemaal wat tot rust gekomen en heb ik het een klein beetje weten te verwerken. Daarbij is het heerlijk dat ik het heel erg druk heb en dat ik veel aan m’n hoofd heb. Die afleiding is zalig, want ik mis haar uiteraard enorm.’

Deze week in de nieuwe Weekend meer over Peter Koelewijn.