Herdenkplaats Michael Jackson in Amsterdam

Precies vijf jaar na zijn dood krijgt Michael Jackson een eigen herdenkingsbillboard op de Amsterdamse Zuidas. Een wereldberoemde foto van de King of Pop in de Jordaan wordt woensdagmiddag op het Gustav Mahlerplein onthuld.

"Met het herdenkingsbillboard wordt een herdenkingsplaats gecreëerd voor duizenden nationale en internationale fans van Michael Jackson", laat de gemeente weten. Het billboard blijft tot half augustus tussen de kantoorgebouwen staan. "De Zuidas is niet alleen een zakendistrict, maar ook een plek waar veel jonge mensen studeren, werken en wonen."

Fotograaf Claude Vanheye, die bij de onthulling aanwezig zal zijn, fotografeerde Michael en zijn broers in 1977 in zijn studio in de Amsterdamse Hazenstraat. Na een ruim vier uur durende sessie gingen Jackie, Tito, Marlon en Randy terug naar het hotel. Michael wilde meer van de stad zien, dus Claude leidde hem rond door de Jordaan en zette de muzikant op straat op de foto. Het bewuste kiekje is genomen op de Lauriergracht, op de hoek van de Hazenstraat.