Henny Huisman volgt Louis van Gaal op

Henny Huisman is door de Nederlandse kijker uitgeroepen tot de meest irritante bekende Nederlander in een reclamespot. De presentator kreeg maandag in het Tros-programma Radar de Loden Leeuw uitgereikt voor zijn rol in de Postcodeloterij-reclame.

Henny volgt Louis van Gaal op, die vorig jaar de Loden Leeuw op deschouw mocht zetten. Zijn rol in het spotje voor de Mediamarkt werd alshoogst irritant gezien door de stemmende kijker.

Henny nam het beeldje op sympatieke wijze in ontvangst. Tijdens deuitzending werd een filmpje uitgezonden waarin presentatrice AntoinetteHertsenberg de Loden Leeuw bij Huisman thuis afleverd. “In het echt benik niet zo irritant”, zegt de ‘meest irritante’ bekende Nederlander.“Maar op tv kan ik nog wel eens irritant overkomen.”

Volgens de stemmers is Dries Roelvink de tweede meest irritante bekendeNederlander voor zijn rol in de ANWB televisiereclame, gevolgd door JanMulder voor de Postbank.Fatima Moreira de Melo, die ook genomineerd was, kan opgeluchtademhalen. Zij eindigde op de negende plek met haar rol in decommercial voor de Rabobank. Ook Joke Bruijs kan de deur nog uit, zijeindigde op de tiende plaats.

Andere genomineerden waren Ruud Gullit, Willeke Alberti en Jan Vayne.

Het televisieprogramma reikte ook een Loden Leeuw uit aan de meestirritante reclame. Het beeldje ging naar het spotje van Peijnenburg.Andere genomineerden waren SPA, LOI en Cillit Bang.