×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Henny Huisman verstopt prijzen op geheime locatie

3.08.2018 -

Henny Huisman verbergt zijn Televizierringen op een geheime locatie nadat de 67-jarige presentator denkt doelwit te zijn geweest van criminelen. Eerder deze week werd er ingebroken bij de ouders van de museumeigenaar Hans Jutstra, die de awards van Henny beheert.


Hans vertelt tijdens rondleidingen in zijn Henny Huisman in the picture Museum in Hoogeveen altijd dat de dure awards na sluitingstijd niet in het museum blijven liggen. 'Door de bezoekers tijdens elke rondleiding te vertellen dat ik dat spul bij mij thuis bewaar, heb ik enkelen van hen waarschijnlijk op ideeën gebracht', zegt Jutstra tegen een ochtendkrant. 

Een paar huizen verderop wonen de ouders van Hans en daar liggen de twee Televizierringen, die elk zo'n 25.000 euro waard zijn, en de drie TROS TV-Sterren, die per stuk 15.000 euro waard zijn, ook wel eens. 'Tijdens die bewuste nacht waren mijn ouders de klos', aldus Hans. Alles is overhoop gehaald en een kluis is uit de muur gehakt en meegenomen, maar de awards zijn veilig. Die lagen toevallig die nacht op een andere plek.

Henny is erg geschrokken van de inbraak. 'De verzekering had mij er best een ton voor kunnen uitkeren, maar de emotionele schade hadden ze natuurlijk nooit kunnen vergoeden. Die prijzen staan voor belangrijke periodes in mijn leven, die vervang je niet zomaar.' Huisman laat weten dat de prijzen, wanneer ze niet worden tentoongesteld, nu op een plek worden bewaard die alleen Hans, Hans' vader en hij kennen.