Henny Huisman op dieet

Henny Huisman is de afgelopen weken heel wat kilo's kwijtgeraakt. Speciaal voor zijn tv-rentree Surpise Surprise, de remake van The Surpriseshow die vanaf zaterdag bij SBS te zien is, ging de presentator op dieet. "De afgelopen zeven weken ben ik elf kilo afgevallen door een bloedgroependieet", vertelt hij..

"Dat was nodig, want om uitgezakt op tv te verschijnen, past niet bij me", gaat hij verder. Huisman heeft een roerige tijd achter de rug, zo werd er vorig jaar bij hem nierkanker vastgesteld. De geestelijk vader van The Surpriseshow zegt zich nu goed te voelen. "Er zijn veel mensen die me deze dagen vragen: maar wat nou als je in december hoort dat de kanker is uitgezaaid? Dan antwoord ik: dan kan ik in ieder geval terugkijken op dingen die me blij hebben gemaakt."

Dat hij nu geen dragende rol heeft in Surprise Surprise, de remake van de talentenjacht die in 2001 van de buis werd gehaald, vindt hij niet erg. "Liever een bijrol dan géén rol. Do van Hulst presenteert de show en Airen Mylene en ik gaan het land in om mensen te verrassen. Het is een goede ontwikkeling dat jonger talent een kans krijgt", aldus Huisman in een landelijke ochtendkrant.