Henny Huisman

Henny Huisman is woedend: ‘Ontzettend kinderachtig!’

Televisiepersoonlijkheid Henny Huisman heeft maandag op Twitter een lans gebroken voor de Roze Kameraden. Bij de sportschool van de oprichter van de gay supportersvereniging van Feyenoord werd dit weekend brand gesticht. Ook werden op het gebouw homofobe teksten geschreven.

“Veel sterkte voor de #RozeKameraden”,schrijft de oud-presentator van de Playbackshow en de Soundmixshow. “Wat is dat #pesten toch ontzettend #kinderachtig! Laat #iedereenzijn wie ze #zijn en hoe ze zich #voelen!” Zijn opmerkingen krijgen online veel bijval.

Geschrokken en ontdaan

Sportschooleigenaar Paul van Dorst zei zondag in een bericht op Twitter dat hij “enorm geschrokken en ontdaan” is van wat er is gebeurd. “Brandstichting, intimidatie en bedreigingen jegens mij en de andere bestuurders van de Roze Kameraden. Gelukkig handelen politie en gemeente snel en adequaat.” Van Dorst zegt verder: “Dit toont maar weer aan dat er nog een hele lange weg te gaan is.”

Onderzoek

Feyenoord neemt afstand van het geweld en de intimidatie. De club zegt het onderzoek van de politie af te wachten, maar heeft ook binnenkort een gesprek met de supportersvereniging over inclusiviteit.