Henk Westbroek woedend

Het moest de rentree van Henk Westbroek worden. Na een absentie van bijna een jaar zou hij maandag optreden in Lulverhalen in de Kleine Komedie in Amsterdam. Vivienne Ypma, directeur van het theater, stak daar echter een stokje voor.

"Ik heb helemaal niets tegen Henk Westbroek", verzekert Ypma in De Telegraaf. "Maar de afspraak was dat ik mocht meebeslissen over wie er in die twee voorstellingen in mijn theater staan. Ik wilde graag cabaretiers of artiesten die ik anders ook boek. Lebbis en Erik van Muiswinkel zouden komen, maar die hadden afgezegd. Buiten mij om is toen Henk Westbroek benaderd, maar die vind ik hier niet passen. Ik heb dit drie weken geleden al kenbaar gemaakt, kennelijk is Westbroek nu pas afgebeld."

Westbroek is op zijn zachtst gezegd verbolgen over de gang van zaken. "Ik heb werkelijk nog nooit meegemaakt dat een directeur van een theater zich bemoeit met de inhoud van een voorstelling die zij boekt. Dat is gelijk aan een grap schrappen in de voorstelling van bijvoorbeeld Youp van ’t Hek. Dat bestaat niet. Ik ben voor Lulverhalen gevraagd door Howard Komproe. Hij bepaalt de invulling."

"Natuurlijk lach ik het weg, want ik eet er geen boterham minder om. Maar diep in mijn hart voelt dit heel onaangenaam. Een jaar lang heb ik met mijn gezondheid getobd. Eindelijk voel ik mij weer het baasje. En ik ben een rasouwehoer, dus geef mij een podium en ik heb zo een uur vol. Er stonden voor mij zes voorstellingen gepland en ik moet zeggen, ik had er zin in."