Henk Bres

Henk Bres (68) bang om zieke vrouw te verliezen

Henk Bres en zijn vrouw Corry zijn al bijna 50 jaar samen. De bekende Hagenees moet er dan ook niet aan denken dat hij zijn grote liefde verliest. Corry is echter ziek en heeft nog maar een paar jaar te leven.

Henk Bres (68) en zijn vrouw hebben een heftige periode achter de rug. Corry, de vrouw van de bekende Hagenees, kreeg van de artsen te horen dat ze nog maar een paar maanden te leven had. Ze bleek echter geen agressieve maagkanker uitgezaaid naar de botten te hebben, maar borstkanker uitgezaaid naar de maag en de botten. ‘Het gaat nu goed, maar we hebben wel een rotperiode achter de rug’, vertelt Corry. ‘In 2017 kreeg ik kanker en volgens de artsen zou ik na drie maanden komen te overlijden. Dat was de verkeerde diagnose. De levensverwachting is nu meer jaren. Twee weken geleden ben ik wel weer onder de scan gegaan, want toen speelde de ziekte weer op. Ze zagen het niet op de scan, maar wel in mijn bloed dat de tumoren weer groter werden. Aangezien het al is uitgezaaid heeft het geen nut om chemo’s of bestraling te ondergaan.

Gevangenis

Henk maakt zich grote zorgen om de liefde van zijn leven. ‘Ik kan niet zonder haar, nog geen dag. We zijn samen sinds Cor 16 jaar is, we kennen elkaar al ons hele leven lang. Ik kan nog niet eens een ei bakken, ik kan niks’, vertelt hij. ‘Als mijn vrouwtje er niet meer is, dan zorg ik er voor dat ik de gevangenis in draai, door een slecht persoon aan te pakken. In de bajes heb je het tenslotte beter dan in een rusthuis. In de gevangenis kun je gewoon iedere dag douchen in plaats van dat je een luier om krijgt van de verzorging. Wat moet ik daar doen? Corry is heel sterk, van ons tweeën lijkt het eerder alsof ik kanker heb. Ik maak me meer druk dan dat zij doet.’