Heidi Klum is moeder en vader tegelijk

Heidi Klum en Seal gingen in oktober 2014 officieel uit elkaar. "Natuurlijk is er wel het een en ander veranderd, maar dat zijn geen hele drastische dingen", aldus Heidi, die doelt op de opvoeding van hun kinderen.

Aan Redbook vertelt het Duitse topmodel dat er sinds hun scheiding niet heel veel is veranderd.

"Seal was nooit een typische vader. Hij vertrok niet in de ochtend met zijn koffer op weg naar kantoor om later rond etenstijd weer terug te keren. Hij reisde veel en de kinderen begrepen dat dat nou eenmaal bij zijn werk hoorde", legt Heidi uit. "Ik ben dan ook vaak moeder en vader tegelijk." Heidi en de zanger delen het ouderschap.

Behalve met de opvoeding van haar vier kinderen is Heidi (42) nog steeds druk met haar modellenwerk. Maar dat is niet alles. Ze neemt de presentatie van Project Runway voor haar rekening, net als die van Germany's Next Top Model. Ze is jurylid in America's Got Talent en ze heeft een eigen lingerielijn. "Vrouwen zijn er toe in staat om veel verschillende ballen hoog te houden, dat kunnen mannen simpelweg niet", aldus Heidi. "Mannen kunnen vaak maar een ding tegelijk en zelfs dan twijfelen ze hoe ze iets aan moeten pakken of willen ze liever dat wij het voor ze doen."