×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Heftige ervaring voor Frank Sanders

4.04.2018 -

De 71-jarige Frank Sanders is naar eigen zeggen voor het eerst in zijn leven persoonlijk geconfronteerd met homohaat. Op straat in Amsterdam-West werd hij uitgemaakt voor flikker en homo.


'Ik wist niet wat me overkwam', vertelt de weduwnaar van Jos Brink in een ochtendkrant. Frank was tijdens het incident in gezelschap van zijn zakenpartner Steven Moonen, met wie hij zijn musicalopleiding heeft opgezet. 'Steven heeft net een operatie achter de rug en loopt niet erg makkelijk. Zonder er verder bij na te denken gaf ik hem daarom een arm ter ondersteuning en ineens brak het los. Daar stond zo'n groepje dat keihard een aantal keren 'vuile homo's, vieze flikkers' begon te roepen', zegt Frank.

'Het bloed steeg naar mijn hoofd. Achter het stuur werd ik kwader en kwader. Dit was me nog nooit overkomen. Wie zijn dat soort jongens, om mij zo'n onveilig gevoel te geven? Ik startte de motor en was in staat geweest ze op hun scootertjes omver te rijden. Ik schrok van mezelf, zo'n ervaring haalt het slechtste in me naar boven', aldus Frank. 'Jos zou dit zo erg gevonden hebben… Zijn hart zou huilen'.