×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Heftige documentaire George Michael

10.10.2017 -

In een documentaire die hij vlak voor zijn dood maakte, vertelt George Michael hoe het overlijden van zijn grote liefde Anselmo Feleppa een krater sloeg in zijn hart en hoe hij daar nooit meer overheen kwam.


De zanger eindigt de documentaire dan ook met de hartverscheurende woorden: ‘Ik denk dat het allemaal tijdverspilling was, verspilde moeite’.

Tot twee dagen voor zijn dood op Tweede Kerstdag vorig jaar werkte George Michael aan een documentaire over zijn leven en carrière, waarbij hij zijn leven afdoet als ‘tijdverspilling’ nadat hij zijn ware liefde Anselmo (36) verloor aan de gevolgen van aids.

George vertelt in de documentaire dat Anselmo zijn enige en ware liefde was. Het is dan ook deze man die de zanger leert omgaan met zijn homoseksualiteit. Voorheen hield hij deze deur namelijk stevig op slot: ‘Het is nogal lastig trots te zijn op wie je bent als het je tot dan toe weinig geluk heeft gebracht’, zegt hij hierover.

Anselmo is volgens George dan ook zijn ‘verlosser’ geweest. ‘De eerste keer dat je echt voelt dat iemand van je houdt, dat is zo mooi…’, vertelt hij daarover. Maar na zes maanden zweven op een roze wolk, pakken donkere wolken zich samen boven de hoofden van het stel; Anselmo blijkt ziek, ernstig ziek zelfs. Hij heeft aids. ‘Ik zat tijdens kerst aan tafel bij mijn ouders en ik vroeg me af of de man van wie ik hield nu terminaal ziek was en of ik het daarmee wellicht ook was’.

Na het verlies van Anselmo, nu 24 jaar geleden, valt George in een diep gat. Hij krabbelt weer op maar de wond heelft nooit echt helemaal, ookal vindt hij een nieuwe levenspartner. Kenny Goss weet dat intense verdriet nooit helemaal weg te nemen. Zij gaan uiteindelijk naar 15 jaar samen te zijn geweest in 2011 uit elkaar.

George Michael, geboren als Georgios Panayiotou, werd vorig jaar op Tweede Kerstdag dood in zijn bed gevonden door zijn toenmalige vriend Fadi Fawaz. George stierf een natuurlijke dood als gevolg van hart- en leverproblemen. Hij was 53 jaar.