Heel Holland Lakt: BN’ers laten nagels lakken voor Serious Request-actie Tijn (6)

Een zesjarig jongetje genaamd Tijn heeft zich vandaag in een klap op de kaart gezet. Het ventje lakt nagels voor het Rode Kruis en zamelt zo geld in voor Serious Request van 3FM. Zelf is hij doodziek en haalt hij de volgende versie van het Glazen Huis niet, dus wil hij zo veel mogelijk andere kindjes redden. BN'ers laten maar al te graag een kleurtje op hun nagels zetten voor deze bijzondere actie.

Het begon vanmorgen in het Glazen Huis, toen Tijn en zijn vader Gerrit voor de microfoon verschenen. Ze hadden hun eigen nagels al gelakt en wilden dolgraag die van de dj's in het Glazen Huis ook lakken en ervoor zorgen dat er een challenge ontstond. Je nagels lakken, 1 euro doneren en anderen uitdagen. Als die hun nagels niet lakken moeten ze 10 euro doneren. 

Domien Verschuuren stemde meteen in en nodigde de twee uit om binnen te komen. Tijn is zelf heel erg ziek, hij heeft hersenstamkanker en gaat daaraan binnen nu en een jaar naar alle waarschijnlijkheid overlijden. Met deze actie wil hij kindjes helpen die kans hebben nog jonger te sterven dan hij, zelf is hij 6, aan longontsteking. 

Tijn heeft inmiddels de nagels gelakt van Domien, Frank van der Lende, de mannen van StukTV, Dorrian van Rijsselberghe, Kim Feenstra en Eva Koreman. Ook Armin van Buuren, Michiel Veenstra, Nick Schilder en Art Rooijakkers zijn de uitdaging al aangegaan. Speciaal voor Tijn is er een gat geboord in een van de ramen van het Glazen Huis, zodat mensen daar hun vingers doorheen kunnen steken om hun nagels door het ventje te laten lakken. Tijn is al de hele dag bezig en er blijven maar mensen komen en inmiddels heeft hij al 114.000 euro binnengehaald met zijn actie. 

 

Tijn, we zijn ermee bezig hoor!! #HeelHollandLakt #SR16 #seriousrequest

Een foto die is geplaatst door Nick Schilder (@nick_schilder_insta) op

 

Tadaaa.. #SeriousRequest #HeelHollandLakt mijn nominaties; @jeroentjes @nielsonmusic en @enzoknol! Goeie actie Tijn! N

Een foto die is geplaatst door Nick & Simon (@nicksimon_online) op