×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Harvey Weinstein uit Academy gezet

15.10.2017 -

De raad van bestuur van de Academy of Motion Pictures and Sciences heeft Hollywood-producer Harvey Weinstein per direct uit de organisatie achter de Oscars gezet. Op een speciale vergadering stemde een zeer ruime meerderheid voor het royement, liet de Academy zaterdag in een verklaring weten.


,,Wij doen dit niet alleen om afstand te nemen van iemand die het respect van zijn collega's niet verdient, maar ook om een boodschap af te geven dat het tijdperk van opzettelijke onwetendheid van of schandelijke medeplichtigheid aan seksueel roofdierengedrag en intimidatie op de werkplek in onze bedrijfstak voorbij is'', aldus de raad van bestuur in een verklaring.

Weinstein, producer van meerdere films die Oscars in de wacht sleepten, is door verschillende actrices beschuldigd van seksuele intimidatie.