×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hartaanval Status Quo-gitarist Rick Parfitt

16.06.2016 -

Status Quo-gitarist Rick Parfitt (67) is woensdag getroffen door een hartaanval na een optreden met de band in Antalya in Turkije. Hij ligt in het ziekenhuis.


''Hoewel zijn toestand ernstig is, heeft hij al verzocht om zijn gebruikelijke kop thee met twee klontjes suiker en een zoetje'', valt te lezen in de verklaring op de website van de Britse rockband.

Het eerstvolgende optreden van Status Quo is een benefietoptreden tijdens Rock on Windermere in Engeland, om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de overstromingen in het graafschap Cumbria. Rick en de band willen dat dit belangrijke concert zaterdag doorgaat. Daarom wordt Rick vervangen door Freddie Edwards, de zoon van Quo-bassist John ‘Rhino’ Edwards.

Waarschijnlijk blijft Freddie bij de band om de concertagenda af te werken tot en met de show op zondag 3 juli in het attractiepark Gröna Lund Tivoli in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Bandmanager Simon Porter: ''Meer commentaar geven we niet in deze fase. We wachten de komende dagen eerst de uitkomsten van de medische onderzoeken af. We vragen om de privacy van de familie te respecteren in deze moeilijke tijd."