Prins Harry

‘Harry en Meghan houden identiteit racistische royal geheim’

Volgens de schrijvers van het boek Finding Freedom, dat over prins Harry en zijn vrouw Meghan gaat, stond het paar op het punt te onthullen welke royal racistische opmerkingen gemaakt zou hebben over de eventuele huidskleur van hun zoontje Archie. In het veelbesproken interview met Oprah Winfrey lieten de hertog en hertogin van Sussex weten dat er tijdens Meghans zwangerschap door een lid van de Britse koninklijke familie gevraagd zou zijn ‘hoe donker Archies huid zou worden‘.

Auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand, die het boek onlangs weer een ‘update’ hebben gegeven, zeggen dat Harry en Meghan uiteindelijk af zagen van de onthulling, ‘omdat dat te pijnlijk zou zijn voor de koninklijke familie’. De schrijvers zeggen dat het Meghans besluit was om de identiteit van de racistische niet prijs te geven. Dit meldt Page Six.

Harry en Meghan spraken over de kwestie met Oprah, die hen ook vroeg wie deze opmerking gemaakt had. Harry liet toen weten dat hij daar niet verder op wilde gaan. “Ik zal nooit iets over deze conservatie delen, maar ik kan wel zeggen dat het destijds een zeer ongemakkelijk gesprek was. Ik was in shock.”

Wel liet Harry weten dat het niet zijn grootouders koningin Elizabeth en wijlen prins Philip betrof.