Hans van der Togt hekelt ex-collega’s

De meeste tv-presentatoren zijn secreten. Dat zegt Hans van der Togt in de Nieuwe Revu. "Ik ben erachter gekomen dat de meeste tv-presentatoren allemaal wel aardig doen, maar dat acteren ze, want ze zijn in feite helemaal niet aardig. Secreten die zich via de ellebogen omhoog hebben gewerkt. Daarom heb ik geen vrienden in de televisiewereld", aldus de oud-presentator.

Het is niet dat Hans helemaal niemand mag: hij kan wel goed overweg met Cilly Dartell en ook kan hij wel waardering opbrengen voor een Jeroen Krabbé of een Ivo Niehe. Toch moet hij er niet aan denken om Krasse Knarren, een realityprogramma van omroep MAX met bejaarde tv-sterren waarin hij binnenkort te zien is, met andere presentatoren op te nemen.

"Met het soort mensen dat zichzelf zo fantastisch vindt, wil ik niet een week in een huis zitten. Ik wil met mensen omgaan die down to earth zijn. Net als ik. In mijn periode bij het Rad van fortuin vond ik de mensen achter de schermen, tot en met mijn kleedster aan toe, altijd net zo belangrijk."

De 67-jarige voormalig omroeper wil met Krasse Knarren aan zijn fans laten zien dat het goed met hem gaat. Nadat hij de laatste jaren alles deed wat God verboden heeft, is Hans eindelijk van de drank af. "De enige zonde die ik heb, zijn die sigaretten. En een jointje zo nu en dan. Verder heb ik alles afgezworen."