Hans Klok

Hans Klok wordt anders benaderd na optreden in Zomergasten

Hans Klok merkt dat hij dit jaar een nieuw publiek heeft aangetrokken bij zijn shows, nadat hij in 2021 te gast was bij het tv-programma Zomergasten. Dat zegt de illusionist in gesprek met het ANP.

Voordat hij zijn opwachting maakte in het VPRO-programma had hij geen idee wat de impact daarvan zou zijn. “Maar elke recensent schreef erover”, zegt Klok.

Zomergasten bestaat sinds 1988. Iedere zomer laat de VPRO zes prominente Nederlandssprekende mensen hun favoriete televisieavond samenstellen. “Normaal gesproken zitten daar hersenchirurgen of filosofen. Ik merkte aan de reacties toen mijn komst bekend werd gemaakt dat er mensen van hun stoel vielen”, zegt Klok.

Het tv-optreden van de illusionist viel in de smaak bij de tv-kijkers, en dat is ook niet aan Klok voorbij gegaan. “Opeens werd ik gezien als iemand. Ik merkte het ook dit jaar aan de manier hoe mensen mij benaderen na shows, of online. Ik heb bijna een carrière voor, en een carrière na Zomergasten.”

Na de uitzending van Zomergasten heeft Klok een paar nieuwe tv-aanbiedingen gekregen, die hij tot dusver nog niet concreet heeft gemaakt. “Maar wat in het vat zit verzuurt niet”, aldus Klok.