Hans Klok trots op Zilveren Clown

Hans Klok (44) is zo trots als een pauw op zijn prestigieuze Zilveren Clown, die hij tijdens het Festival du Cirque in Monaco won. "Ik wil niet opscheppen, maar dit is echt de belangrijkste prijs in mijn carrière."

Klok liet in Monaco voor het eerst zijn nieuwste act zien, waarin hij razendsnel de plek van een vrouw inneemt die in een dichtgebonden plastic zak in een glazen kist zit. Hij maakte met de stunt kans op een Gouden Clown, de hoogste award in de internationale circuswereld, maar die ging aan zijn neus voorbij.

Toch is hij erg verguld met de Zilveren Clown. "Ik ben de eerste illusionist ooit die deze prijs in de wacht sleept. En volgens mij ben ik ook de eerste Nederlander", zegt Klok in het AD.

Volgens de illusionist treedt op het festival alleen de crème de la crème van de internationale artiestenwereld op. "En daar sta ik dan tussen. Het is echt topsport. Ik kom natuurlijk uit de showbusiness en daar kan de helft eigenlijk niks, maar is wel beroemd. Hier ben ik omringd met vakmensen die soms wel 5 jaar trainen op het perfectioneren van een achterwaartse salto. Waanzinnig om te zien."