Placeholder

Hans Klok laat assistente zijn moeder bezoeken

Hans Klok heeft al jaren geen supermarkt meer van binnen gezien. Daar heeft hij een persoonlijk assistente voor. ''Een P.A. op zijn Amerikaans. Ze kookt en maakt mijn huis schoon. Een fantastische vrouw. Dankzij haar hoef ik nooit meer naar de Albert Heijn. Geweldig, zo heb ik de tijd om door te werken'', vertelt de illusionist.

Hans Klok doet naar eigen zeggen al jaren niet meer zelf de dagelijkse boodschappen. ''Heerlijk, want ik heb echt geen geduld om voor een kassa te staan wachten'', vertelt Hans, die vaak tot 's avonds elf uur in zijn werkplaats te vinden is om te werken aan zijn show House of Horrors die vanaf 14 augustus te zien is in theater Carré in Amsterdam, in het AD.

Zijn persoonlijke assistente Monique laat ook de hond uit en bezoekt dagelijks de demente moeder van Hans in het verzorgingshuis. ''Ze gaat langs, gaat een kopje koffie drinken. Of met haar uit eten. Dat vindt mijn moeder hartstikke leuk. Ik heb voor dat soort dingen geen tijd. Ik hol even naar binnen en blijf een half uurtje. De activiteiten die veel tijd kosten, doet zij."

Hans Klok voelt zich daar niet schuldig om. ''Liever zo, dan dat mijn moeder in haar eentje zit. Zo lukt het wel dat er elke dag iemand bij mijn moeder komt kijken. Er zijn in dat centrum mensen die maandenlang geen bezoek krijgen."

Hans vindt het vreselijk zijn moeder te zien aftakelen. ''Als overlevingsmechanisme doe ik er luchtig over, maar het is om te janken. Als ik vertelt dat ik de hele dag heb gerepeteerd, vraagt ze: 'Repeteren? Ben je dan een zanger?' Dan zeg ik: 'Nee mam, goochelen. Magic! Het lukt haar niet meer dat te onthouden."