×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hans Breukhoven overleden

20.01.2017 -

Hans Breukhoven is op 70-jarige leeftijd overleden. De succesvolle zakenman leed al geruime tijd aan alvleesklierkanker.


Hans was oprichter en voormalig president-directeur van Free Record Shop. Het idee voor deze zaak ontstond toen hij als steward werkte op de Holland-Amerika Lijn. In New York kon hij 20 procent korting krijgen op lp’s bij platenzaak Sam Goodies. Vrienden gaven hun verlanglijstjes aan hem door en Hans verkocht de platen aan zijn vrienden en stak de 20 procent winst in eigen zak.

Samen met een compagnon begon hij, voor de oprichting van Free Record Shop, een groothandel in textiel. Dit bedrijf droeg de naam Reus en Breukhoven. Hij begon ook nog een handel in pruiken. Op 15 oktober 1971 startte hij de eerste Free Record Shop in Schiedam. De keten werd uitermate succesvol en er kwamen winkels in Nederland en in België. De winkels floreerden tijdens de opkomst van de CD en DVD maar toen het downloaden werd geïntroduceerd, ging het bergafwaarts. De keten werd in 2013 failliet verklaard.

Hans begon een nieuw leven in Londen, maar kreeg daar al snel te horen dat hij aan alvleeskanker leed. Hij was vastbesloten het gevecht met de ziekte te gaan winnen. Maar hoewel hij veel langer leefde dan de artsen hem hadden voorspeld, verloor hij de strijd uiteindelijk toch. 

Hans was de vader van vijf kinderen. Hij had een aangenomen zoon uit zijn eerste huwelijk en adopteerde met ex-vrouw Connie Witteman drie kinderen. Daarnaast adopteerde hij ook Connie haar eerste dochter, Constanza. Hans laat naast zijn kinderen, ook diverse kleinkinderen en zelfs een achterkleinkind na. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.