Hanneke Groenteman

Hanneke Groenteman sneert naar Matthijs van Nieuwkerk: ‘Hij wordt een oude jongen’

Hoewel Matthijs Gaat Door een miljoenenpubliek trok en dus een tweede seizoen krijgt, is Hanneke Groenteman (82) geen fan van zijn zaterdagavondprogramma bij BNNVARA.

‘Ik mis dat feestgevoel heel erg met dat grote programma. Het is alsof hij een beetje verdwaald is in dat grote decor, vind ik’, vertelt de voor­malige tafeldame van DWDD. ‘Natuurlijk, het zijn moeilijke tijden zonder publiek. Het zat zo om hem heen en flatteerde hem ook zo. Dit programma flatteert niet meer. Hij wás gewoon DWDD, maar is nu een beetje een oude jongen aan het worden’, aldus Hanneke in de podcast Ervaring Voor Beginners.

Ook de wekelijks terugkerende rubriek Forever Young, waarin Matthijs van Nieuwkerk een BN’er van respectabele leeftijd over diens carrière spreekt, vindt ze maar niks. ’Ik heb een beetje een hekel aan oude mensen. Ja, ik ben er zelf één, dat weet ik, maar ik heb ook een goede dosis zelfhaat’, lacht Hanneke. Wat er mis is met oude mensen? ‘Ik vind het gewoon niet sexy, haha. Forever Young is geen leuk item om onder te vallen. Ik vind het leuk om bijvoorbeeld als Ajax-supporter afgeschilderd te worden, niet onder die rubriek. Het heet Voor Altijd Jong en ik zie dan al die oude artiesten zitten. Ik denk dan: nee.’