Handlanger Peter R. de Vries onder vuur

Het lijkt erop dat Patrick van der Eem een koekje van eigen deeg heeft gekregen. De informant van Peter R. De Vries, die Joran van der Sloot zover kreeg voor de verborgen camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries over de verdwijning van Natalee Hollway te vertellen, is nu zelf stiekem gefilmd door een interviewer uit Aruba.

Het gesprek met Van der Eem werd twee weken geleden opgenomen en na het interview liet de programmaleiding in Aruba de camera’s nog even draaien. Op de beelden hiervan is te horen dat de undercover uit Almelo Joran al jaren kent, terwijl hij in de uitzending van De Vries nog beweerde Joran pas zeven maanden geleden voor het eerst te hebben ontmoet in een casino. Ook bekent Van der Eem dat hij weet wie het lichaam van Natalee Holloway heeft laten verdwijnen.

Toen de 34-jarige eigenaar van een bedrijf in hydraulische slangen, hoorde van de zijn opgenomen bekentenissen belde hij meteen naar de desbetreffende televisiestudio en bedreigde de op Aruba bekende tv-presentator met de dood. “Zonder dat Patrick het wist, werden zijn dreigementen aan mij door vijftien man publiek gehoord”, zegt de presentator van het programma, die op advies van een advocaat aangifte van doodsbedreiging doet.  “Mijn doel is om te laten zien dat Van der Eem een twijfelachtig figuur is. Hij valt door de mand met wat hij tegen mij heeft gezegd”, aldus de Arubaan.

Oppassen geblazen dus voor Patrick, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.