Halina Reijn valt 20 kilo af

Actrice Halina van Reijn (34) is al hartstikke dun, maar toch wil ze 15 tot 20 kilo afvallen. Halina doet dit voor haar rol in de boekverfilming ‘Isabelle’.

Om zoveel kilo’s kwijt te raken volgt de actrice eenspeciaal dieet. De gevaren die zoveel gewichtsverlies met zich mee kan brengenworden niet vergeten. “Ik word heel goed begeleid,” aldus Halina in het AD.

De actrice speelt de hoofdrol in de verfilming van Tessa deLoo’s boek ‘Isabelle’. Ze speelt een kunstenares die wordt ontvoerd enuitgehongerd, vandaar dat er minstens 15 kilo af moet.

Halina had ook voor een stand-in kunnen kiezen, maar datvond ze geen goede oplossing. “Dat zie je toch. Het gebeurde onder meer metCarice van Houten in ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’. Zoiets zie ik meteen.”

Dan neemt de brunette liever een voorbeeld aanHollywood-acteur Christian Bale. Voor zijn rol in ‘The Machinist’ viel hij in2004 wel 27 kilo af. “Hij was heel fanatiek. Hij belandde uiteindelijk in eenziekenhuis. Zover wil ik het niet laten komen,” vertelt Halina.