Halfzus Julia Roberts wil geen ruzie

De halfzus van Julia Roberts heeft geen zin meer in ruzie met de wereldberoemde actrice. "Ik hou heel veel van Julia en ik weet zeker dat dat wederzijds is", zegt Nancy Motes in gesprek met New York Daily News.

De vrouw werd naar eigen zeggen jarenlang door Julia gepest omdat ze aan de forse kant was. Nancy (37) woog op een zeker moment zo'n 136 kilo. "Toen ik nog op de middelbare school zat en zij al volwassen was, wees Julia me geregeld op mijn overgewicht. Dat gebeurde niet op een erg vriendelijke manier. Het deed erg veel pijn en maakte me droevig."

De kritiek bewoog Nancy, die dezelfde moeder heeft als Julia, ertoe om in 2010 een maagbypassoperatie te ondergaan. Daardoor is ze inmiddels 65 kilo afgevallen. Nancy hoopt dat haar nieuwe figuur kan helpen om de band met haar zeven jaar oudere halfzus te herstellen. "We proberen de manier waarop we naar elkaar kijken te veranderen. Dat kost tijd."

"Het zal niet opeens beter gaan tussen ons en ik denk ook niet dat het nu meteen opgelost is omdat ik dun ben geworden", gaat Motes verder. Er moet namelijk nog wel het een en ander uitgepraat worden. Zo baalt de vrouw ervan dat ze door Roberts niet werd gesteund in haar ambitie om ook een acteercarrière van de grond te krijgen. "Ze zag dat niet zitten."

"Vooral omdat ik te zwaar was. Mijn gewicht schommelt al mijn hele leven. Ik vond het heel erg ontmoedigend dat Julia daar zo veel kritiek op had." Toch heeft de Pretty Woman-ster zeker ook aardige dingen voor haar halfzusje gedaan. Zo regelde Roberts een droombaantje als productie-assistent op de set van Glee. Daar leerde Motes haar verloofde kennen.