×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hadewych Minis neemt vluchteling in huis

22.11.2017 -

Hadewych Minis hoopt dat haar eigen kinderen iets opsteken van de Nacht van de Vervanging, waarvoor ze woensdagnacht een vluchteling in huis neemt.


De actrice heeft voor het initiatief van ASKV/Steunpunt Vluchtelingen een Eritrese vrouw en haar zesjarige dochter over de vloer. Voor Hadewych een uitgelezen kans om haar kinderen iets bij te brengen over naastenliefde. 'Ik vind het heel belangrijk om mijn kinderen hierbij te betrekken, zodat ze zien hoe het ook kan', legt ze uit. 'Ik wil dat ze zien hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn'.

Hadewych verwacht ook dat de bijzondere logés de horizon van haar driejarige dochtertje en zoontje van bijna zes verbreden. De Nederlandse welvaart is namelijk niet overal even vanzelfsprekend, 'want we hebben het hier gewoon ongelooflijk goed met elkaar'.

Voorafgaand aan de Nacht van de Vervanging organiseert ASKV/Steunpunt Vluchtelingen discussies over het Nederlandse asielbeleid en de zogeheten bed-bad-broodregeling. Hadewych houdt zich voorlopig verre van politieke discussies. 'Ik weet ook niet wat het beste voor Nederland is', laat ze weten. 'Ik ben mij er terdege van bewust dat ik de wereld niet kan veranderen door één nacht iemand in huis te nemen'.

Naast Hadewych stellen ook tv-presentator Joost Prinsen en de schrijvers Lydia Rood en Saskia Goldschmidt hun huis open voor een vluchteling zonder verblijfsvergunning. Zij zijn zo de symbolische ‘vervangers’ van vluchtelingenorganisaties als ASKV/Steunpunt.