Gwyneth Paltrow gaat scheiden

Na elf jaar huwelijk gaan Gwyneth Paltrow en Chris Martin uit elkaar. Dat melden verschillende Amerikaanse media op basis van een uitgebreide verklaring op Gwyneths website Goop.com. Daarin laten de actrice en frontman van de Britse band Coldplay weten dat ze tevergeefs hebben geprobeerd om hun huwelijk te redden.

"Met een hart vol verdriet hebben we besloten om te scheiden. We hebben er ruim een jaar aan gewerkt, soms samen, soms apart van elkaar, om te kijken wat er mogelijk was tussen ons, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we, ondanks dat we erg veel van elkaar houden, gescheiden verder zullen gaan".

"Hoe dan ook, we zijn en blijven een familie en in vele opzichten zijn we dichterbij elkaar dan ooit. We zijn in de eerste plaats ouders van twee geweldig mooie kinderen en we vragen om de privacy van hen en ons te respecteren in deze moeilijke tijd. We hebben onze relatie altijd privé gehouden en we hopen dat dat, terwijl we uit elkaar gaan, zo kan blijven".

Gwyneth en Chris leerden elkaar in 2002 na een concert van Coldplay kennen. Een jaar later trouwden ze in het geheim. Inmiddels hebben ze twee kinderen: dochter Apple (9) en zoon Moses (7). Ze kochten onlangs nog een nieuw huis in Malibu. Het beroemde stel woonde al bijna 10 jaar in Londen voordat het vorig jaar de oversteek maakte naar de Verenigde Staten.