×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Guus Meeuwis is nieuwe Unicef-ambassadeur

28.06.2018 -

Guus Meeuwis is de nieuwe ambassadeur van Unicef. De zanger zal zich inzetten voor kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten.


Guus reisde afgelopen week naar Zuid-Afrika om te zien hoe de organisatie kinderen helpt. Hij bezocht onder meer een kinderziekenhuis waar het is gelukt de kindersterfte met meer dan 50 procent terug te dringen. 'Door op te leiden, door geduld, door goede mensen, informatie, door respect voor moeder en kind, door de juiste middelen', vertelt Guus. 'De basis van het succes was even simpel als logisch: liefde. Liefde voor de baby’s en voor de moeders. Het zijn de mensen in het ziekenhuis die het verschil betekenen tussen leven en dood. Helden zijn het voor mij.'

Guus Meeuwis was al langer betrokken bij het werk van Unicef. Afgelopen jaar kwam hij in actie voor Syrische kinderen op de vlucht.