Guus Meeuwis

Guus Meeuwis: ‘Alles zou iets mooier zijn als ik kon optreden’

Hij houdt niet van het klagen en barst van de positiviteit, maar Guus Meeuwis mist optreden enorm. Gelukkig is het zaterdag weer zover en bestijgt de Brabantse zanger, met een stel andere artiesten, het podium van de Vrienden van Amstel livestream. “Het is een goed moment om te laten zien dat we er zijn, dat we er zin in hebben en dat we er klaar voor zijn wanneer het weer mag”, vertelt hij aan het ANP.


Toch is het voor Meeuwis niet heel lang geleden dat hij op het podium stond. Van augustus tot oktober heeft hij maar liefst 42 shows in het Tilburgse poppodium 013 gedaan, ter ere van zijn nieuwe album Deel zoveel. “Die plaat kwam uit en ik besloot voor iedereen te gaan spelen die zich inschreef. Ik zou net zo lang doorgaan totdat iedereen die dat wilde de show had gezien, maar helaas was daar de lockdown. Ik mag er dus nog een paar”, vertelt de 48-jarige zanger.

Energie

De boel lag even stil en Meeuwis stak zijn tijd vooral in muziek maken met vrienden. “Dat is heerlijk om te doen, maar ik mis de energie van het publiek”, vertelt hij. “Ik omschreef het laatst tegen een vriend op de volgende manier: alles is top, thuis met Manon, mijn kinderen, muziek maken, maar alles zou nét iets mooier zijn als ik ook nog kon optreden.”

Nieuwjaarsreceptie

En dat mag dus zaterdag in de Rotterdamse Ahoy. Weliswaar zonder publiek, maar dat deert niet. “Iedereen is allang blij dat we weer mogen, het is altijd een soort uit de hand gelopen nieuwjaarsreceptie waar iedereen elkaar weer ziet”, lacht hij. Natuurlijk vindt Meeuwis het ook jammer dat er geen hossende mensen met bier in de zaal staan, maar daar zullen de kijkers thuis volgens hem weinig van merken. “Het enthousiasme van al die artiesten gaat het gemis van de mensen in het publiek voor een groot deel opvangen.”

Livestream

De show is via een livestream te volgen. Naast Meeuwis staan onder anderen Thomas Acda, Paul de Munnik, André Hazes, Suzan & Freek en Snelle op het podium. Woensdag werd bekend dat er al zo’n 250.000 kaarten waren ‘verkocht’: geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor een kaartje. De artiesten doen hun optredens dan ook allen vrijwillig, maar dat was voor Meeuwis vanzelfsprekend. “Ik mag niet klagen en daar houd ik ook niet van. Er zijn zo veel mensen die