GTST-acteurs spreken nieuwe Disney-film in

AMSTERDAM - GTST-soapies Ferry Doedens en Guido Spek spreken stemmen in voor de nieuwe Disney-film Monsters University. Het duo leent hun stemmen aan twee studenten van een concurrerende vereniging die hoofdpersonen Mike (Kasper van Kooten) en Sulley (Jack Wouterse) het leven zuur willen maken.

 

Het is voor beide acteurs de eerste keer dat zij voor een Disney-film zijn gevraagd. Doedens sprak eerder wel stemmen in voor De Lorax en Hotel Transylvania. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Karin Bloemen, Pepijn Gunneweg en cabaretiers Veldhuis & Kemper stemmen van personages in de film hebben verzorgd.

Monsters University is het langverwachte vervolg op de megahit Monsters Inc. uit 2001. De prequel vertelt hoe het harige monster Sulley en het wandelende oog Mike elkaar vroeger op de bangmaakschool hebben leren kennen. De animatiefilm draait vanaf 10 juli in de Nederlandse en de Engelstalige versie in de Nederlandse bioscopen. In Disneyland Parijs vindt komend weekend de grote Europese première plaats.