×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Grote oeuvreprijs voor Ronnie Tober

20.11.2017 -

Ronnie Tober heeft maandag de Gouden Eeuw Award Oeuvre Prijs 2017 gewonnen. De prijs, die de vorm heeft van een delfts-blauwe appel met daarop een handgeschilderde tulp, werd gegeven door acteur Paul van Gorcum.


Ronnie ontving het beeldje ter ere van zijn 55-jarig jubileum. De 72-jarige zanger brak begin jaren zestig door met een optreden in het populaire programma Voor De Vuist Weg van Willem Duys. Hij scoorde hits met nummers als Iedere Avond, Verboden Vruchten, Naar De Kermis en Rozen Voor Sandra. In 1968 deed Tober voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival.

Eerder werd Tober al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Recent was hij in een aantal Sinterklaasfilms van regisseur Martijn van Nellestijn te zien als Meneer Tober.