×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Groot verdriet’ bij koningspaar na aanslag

‘Groot verdriet’ bij koningspaar na aanslag
18.03.2019 -

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leven 'intens' mee met de slachtoffers van de aanslag in Utrecht. In de Domstad vond maandagochtend in een tram een schietpartij plaats. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en vielen negen gewonden.


‘Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt’, liet het koningspaar maandagmiddag weten. ‘Met de slachtoffers en hun familie leven wij intens mee.’

Willem-Alexander en Máxima vinden ‘geweldsdaden als deze volstrekt onacceptabel’. ‘Laten wij samen eensgezind op de bres staan voor een samenleving waarin mensen zich veilig kunnen voelen en waarin vrijheid en verdraagzaamheid de boventoon voeren.’

Ook bedankt het koningspaar ‘alle hulpverleners die zich momenteel inzetten voor de getroffenen’. Hulpdiensten met zwaailichten rijden af en aan in Utrecht. In de lucht hangen meerdere helikopters, maandagochtend vlogen drie traumahelikopters naar de plek des onheils. Ook posten op diverse plekken, zoals bij scholen en bij de Jaarbeurs, agenten. De gemeente Utrecht heeft haar inwoners opgeroepen binnen te blijven nu de dader nog voortvluchtig is. ‘In gedachten zijn wij bij de inwoners van Utrecht’, aldus Willem-Alexander en Máxima.